Pages

Subscribe Twitter

vrijdag 28 augustus 2015

Schaamte kost geld

Een gratis proefpakket met afslankpillen of scheermesjes, gevolgd door kostbare vervolgzendingen. De verkoper aan de deur die met ‘nee’ geen genoegen nam. Als consumenten in de problemen komen door een miskoop of misstand durven ze dat misschien niet altijd te melden, volgens ConsuWijzer. Met de actie Durf te melden biedt het consumentenloket tot 10 september de mogelijkheid om anoniem klachten in te dienen.

Om consumenten op ideeën te brengen om welke zaken het kan gaan heeft ConsuWijzer een top 10 samengesteld van klachten die consumenten misschien liever in vertrouwen melden. Dat kunnen gezondheids- of erotische producten zijn, maar bijvoorbeeld ook de diensten van datingsites, waarzeggers of glamourfotografen.

“We komen op anonieme internetfora soms onderwerpen tegen waarover we bij ConsuWijzer nooit klachten horen”, zegt Saskia Bierling van de Autoriteit Consument & Markt (ACM), de toezichthouder achter ConsuWijzer. Dit kan zijn omdat consumenten zich schamen voor het product of de dienst zelf. “Maar het kan ook komen doordat mensen zichzelf oliedom vinden, omdat ze in een verkooptruc zijn getrapt.”

0 reacties:

Een reactie posten